duminică, 10 mai 2015

CAZUTI DE FRAIERI INTR-O CAPCANA AURITA

Alexandru Ghillis

     Asemenea unei mari parti a romanilor, observ - nu fara oarecare satisfactie - accelerarea procesului de curatenie in randul esaloanelor superioare ale mediului politic si economic macinate de coruptie. Cad, rand pe rand, asa-zisii baieti destepti si fetele destepte care, prin diferite inginerii financiare, mita, relatii clientelare cu Puterea momentului si alte matrapazlacuri, au dat „tunuri” unor importante institutii ale statului, ce au dus la falimentarea ulterioara, programata, a acestora din urma si imbogatirea infractorilor cu gulere albe, abili in diverse tehnici subtile de evazionism fiscal.
     Vreau sa sper ca razboiul declarat flagelului coruptiei, evaziunii fiscale si al „tunurilor” date la scara nationala va fi sincer, apolitic si va cobori la toate palierele societatii, in ideea ca si marea este formata tot din picaturi si deci, banii furati trebuie recuperati. Ceea ce s-ar reflecta benefic in bugetul de stat si, prin urmare, in portofelele romanilor. De aceea, in legatura cu speranta ca entitatile justitiare anticoruptie se vor autosesiza si isi vor indrepta atentia si la niveluri inferioare ale economiei, acolo unde, aparent, functioneaza afaceri de mai mica anvergura, dar cu profituri mari si  cetateanul de rand este deseori afectat in mod direct de escroci, doresc sa va fac cunoscuta urmatoarea situatie neplacuta in care ma aflu – printre altii - si care se incadreaza perfect in subiectul tratat.
     Pe scurt, impins de imprejurari – pe care vi le voi face cunoscute - am citit pe internet, cu putin timp in urma, trei articole publicate de doua ziare online (important de vazut: http://goo.gl/DJk7H7, http://goo.gl/zEIjFq si  http://goo.gl/kqrZFE) despre pagubele serioase create unor cetateni increzatori in onestitatea proprietarului (un VIP) si a angajatei unuia dintre asa-numitele magazine de arta si antichitati, in speta <<Galeria de Arta Ana Antichitati>>, din Bucuresti. Aceasta firma a refuzat sa achite oamenilor de buna credinta sumele de bani datorate in cuantum de circa 300.000 euro, rezultate din vanzarea unor obiecte de arta, multe cu valoare de patrimoniu national, depuse de ei in regim de consignatie in galeria respectiva, spre a fi valorificate. Cum, incredibil, nu s-a luat nicio masura punitiva asupra proprietarului si angajatei acestei firme, sediul din str. Emil  Pangratti nr.25, sector 1, Bucuresti, s-a desfiintat si s-au infiintat rapid alte doua noi zise "puncte de lucru" in str. Dr. Iacob Felix nr.20, sector 1, intr-un fost garaj amenajat la parterul unui imobil si pe str. Stirbey Voda nr.44 la etajul 1 al unei maghernite aflata intr-o stare deplorabila.
      In prezent, pentru a acoperi datoriile de sute de mii de euro catre pagubasi, in speranta ca va scapa astfel de un dosar penal, fosta angajata a patronului <<Galeriei de Arta Ana Antichitati>> (stampilele, formularele si adresa electronica in folosinta  au in continuare sigla si antetul acestei galerii), doamna Cornelia Udrea, a preluat in cesiune afacerea si  vinde bunurile de arta valoroase din magazin, colectate personal din casele unor oameni in varsta, la care se autoinvita pentru a le evalua obiectele cu valoare artistica. Insa treneaza cu plata rezultata din vanzari, ducandu-i probabil cu vorba sine die, sub diferite pretexte, pe care le si uita la un moment dat si apoi evoca altele si tot asa. De fapt, nu face decat sa acopere cu buna stiinta o mare gaura financiara mai veche, facand multe altele mici mai noi.
     In luna august 2014, asa s-a pomenit si subsemnatul in postura lui Stan Patitu’,  doamna Cornelia Udrea luandu-mi personal din casa - este adevarat ca a facut-o cu asentimentul meu - mai multe obiecte vechi de arta mostenite din familie, dumneaei incredintandu-ne ca, pe masura ce se vand, ne va da si banii. Pana nu demult ni s-a tot plans telefonic ca nu ii merge nimic, ca nu are vanzari. Dar, vazand recent pe Internet – din fericire - cu cine avem de-a face, am hotarat imediat (in martie a.c.) sa ne retragem tot ceea ce am depus in aceasta  galerie/consignatie din str. Dr. Iacob Felix nr.20 (poti sa vezi acum un videoclip publicitar by Cornelia Udrea: https://youtu.be/MAPW07lnZ7c). Aici insa, surpriza! Erau deja vandute obiecte de ale noastre in valoare totala de 1.830 lei (aproape 500 euro, suma importanta pentru doua pensii modeste) iar dumneaei nu mai raspunde la apelurile mele telefonice si ne duce cu vorba saptamanal, de peste doua luni, ca are contul blocat de banca, ca nu este de acord avocatul dansei, ca nu are bani nici sa plateasca chiria, ca si-a vandut si masina pentru datorii etc. etc. Si ne-a spus, in final, sa ne ducem unde vrem, ca nu-i pasa, insa sa avem incredere in ea!!! Ba tipa la noi, ba plange in criza de nervi si, uite asa, au trecut si sarbatorile pascale, intram in vara si banii nostri se duc... Dar unde se duc? To be continued!
     Dumneavoastra, presa, ce parere aveti despre un asemenea caz? Am convingerea ca am cazut victime nevinovate unei adevarate mafii a acestor autointitulate magazine de arta si antichitati, in care -  pe langa cativa specialisti in istoria artei - misuna o fauna dubioasa de "experti", aparuta aproape peste noapte din underground, dupa 1990, cu totii autorizati in domeniu. De catre cine si cu ce eforturi?





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu