duminică, 10 mai 2015



Plata pensiilor pe card

Alexandru Ghillis                                        (publicat in EVENIMENTUL ZILEI)

Plata pensiilor pe card are un mare avantaj pentru pensionari, deoarece nu mai sunt nevoiti sa stea “arestati la domiciliu” in asteptarea postasului care le aducea pensia pana nu demult si, are inca un avantaj, ca isi pot scoate banii de pensie de la bancomat cand doresc si in orice cuantum din totalul pensiei vor. Din pacate, doar astea sunt avantajele platii pensiei pe card!

Avantajele pomenite mai sus sunt pierdute mai tarziu, spre sfarsitul lunii, cand pensionarii trebuie sa faca lungi cozi la anumite ghisee din oficiile postale la care sunt arondati, pentru a-si ridica taloanele de pensie. Aici este anomalia, care anuleaza toate avantajele pensiei pe card.

In cazul sotiei mele si al meu, de trei-patru ori la rand a trebuit sa facem cereri scrise adresate dirigintei oficiului postal de care depindem, aratand ca noi primim pensiile pe card si, ca atare, vom ridica taloanele de pensie de la oficiul pe care cu onoare il conduce. Ei bine, de fiecare data cand ne prezentam la posta sa ne ridicam taloanele, acestea nu erau acolo. Erau la postas si ni se spunea sa-l asteptam acasa, ca sa ni le predea contra semnatura (si ciubuc, desigur!!!), fiindca nu are voie sa le lase in cutia postala. In sfarsit, dupa atatea cereri scrise, am avut astazi 26.03.14, din nou surpriza sa nu gasim taloanele la posta. Sunt la postas. Asa ca ori il asteptam azi acasa, ori venim intr-una din zilele urmatoare la posta, ca sa mai stam inca o data la coada.

Chiar nu se poate gasi o alta posibilitate de a intra in posesia taloanelor de pensie, fara implicarea birocratiei clasice a Postei Romane? Este pacat ca avantajele castigate prin folosirea unui mijloc modern si economic de plata a pensiilor pe card sa se iroseasca in acest fel. Sistemul bancar ar trebui sa preia integral aceasta operatiune.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu